Smart Home Solutions

Binnen de elektrotechnische sector is er reeds vele jaren de opkomst van de automatisatie. Waar er vroeger enkel sprake was van lichtschakelingen of eenvoudige tijdsschakelingen zien we nu meer en meer de opkomst van digitale oplossingen. Voor de automatisatie van lichtsturingen, rolluiken, verwarming,... maken we gebruik van KNX, Niko Home Control of Siemens Logo componenten.

De groei van elektrische wagens, warmtepompen en PV-installaties zorgt voor enorme pieken op het net waardoor we in de toekomst intelligenter dienen om te springen met ons elektriciteitsverbruik. Door het koppelen van de toestellen in het huishouden zorgen we bv. dat de wagen pas opgeladen wordt als er een minimum aan verbruik is door andere toestellen. 

Internet Of Things

Door de beschikbaarheid van WiFi, 4G en breedband krijgen we de mogelijkheid meerdere toestellen te koppelen met elkaar. Zo kunnen mobiele telefoons, verlichting, auto's,... met elkaar gekoppeld worden. Voor uw thuissituatie kan dit bijvoorbeeld zorgen dat wanneer uw wekker afloopt, de auto zijn ruiten reeds begint te ontdooien of wanneer u met uw telefoon uw huis binnen komt de verlichting automatisch aanschakelt.

Op grotere schaal vertaalt zich dit in 'Smart Cities' waar bijvoorbeeld verkeer kan geleid worden afhankelijk luchtzuiverheid, de mogelijkheden zijn dus oneindig. 

We verzorgen hier voor de installatie, programmatie en onderhoud van deze toepassingen. 

Elektrische installaties

Naast de opvolging van nieuwe technische evoluties staan we klant bij voor de aanpassing en installatie van nieuwe elektrische installaties zodat klassieke installaties klaar zijn voor de toekomst.

Contacteer ons voor meer informatie.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2020 by Topica Solutions BV

Moleneindstraat 16

9160 Lokeren - Belgium